Μορφές αγιοσύνης και πνευματισμού στο euart.gr

Αξιοποιώντας τη δύναμη του Διαδικτύου που καταφέρνει να φέρνει σε επαφή ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες ανησυχίες και αναζητήσεις, το euart.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ιστότοπο που αντλεί τη θεματολογία του από την ανεξάντλητη αγιολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στον ιστότοπο αυτό, μπορεί ο ενδιαφερόμενος να διαβάσει για πνευματικές μορφές του χτες και του σήμερα, που ξεχώρισαν με τις πράξεις και τον λόγο τους και αγιογραφίες προσώπων που ξεπέρασαν με τον βίο τους την ανθρώπινη υπόστασή τους και πλησίασαν την αγιοσύνη.

Φάροι στο σκοτάδι του υλισμού

Στο euart.gr, ο αναγνώστης θα εντοπίσει επίσης φιγούρες που με το παράδειγμά τους, με την επιχειρηματολογία τους, και κυρίως με την εμμονή τους στον Θείο Λόγο, αποτελούν φάρο φωτεινό στο σκοτάδι του υλισμού που προτάσσουν τα πρότυπα της σύγχρονης εποχής.

Βίοι αγίων του απώτερου αλλά και του πιο σύγχρονου παρελθόντος, πνευματικοί άνθρωποι που με τις πράξεις και τους λόγους τους έχουν μεγάλη επιρροή στους πιστούς, σύγχρονοι άγιοι γέροντες της Ορθοδοξίας, ιερομόναχοι και μοναχές, που παραμέρισαν τις σύγχρονες ανέσεις, αναζητώντας την πνευματική τους λύτρωση και άλλα τέτοια παραδείγματα αναδεικνύονται μέσα από αυτόν τον ιστότοπο.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι άνθρωποι αυτοί που με το φωτεινό μονοπάτι το οποίο επέλεξαν να διαβούν, έδειξαν κι εξακολουθούν να δείχνουν τον δρόμο για την εσωτερική γαλήνη και σωτηρία. Με βαθιά και ζωντανή πίστη στους Λόγους του Θεού, παραμέρισαν τον ψεύτικο υλικό παράδεισο και αναζήτησαν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση τον δρόμο της αληθινής λύτρωσης.

Το δικό τους παράδειγμα και οι δικές τους προσευχές ας φωτίσουν και τον δρόμο του σύγχρονου ανθρώπου.